torsdag 15 januari 2009

Suveränerna Österrike gör det igen

Kör ett Skidskyttespel. 45 min till spelstopp så rätt på analysen:

Norge - Österrike: Österrike kommer först
Odds: 2.50(Expekt)
Insats: 2/10 Units
Resultat: Norge vann

Oddset känns lite felsatt och Expekt är rätt ensamma om att ha oddset så här högt och bör testas.

Österrike har varit säsongens bästa lag i stafetterna hittils den här säsongen med 2 vinster och en 2:a plats på 3 lopp. Mycket, mycket bra. Så här ställer Österrike upp idag:

1-1 MESOTITSCH Daniel
1-2 PINTER Friedrich
1-3 EBERHARD Tobias
1-4 SUMANN Christoph

Enda ändringen sen senaste vinsten är Eberhard som går in på 3:e sträcken. Han var dock med i loppet innan när de också vann och körde då strålande i spåret och hade bäst sträcktid samtid som han sköt fullt. Övriga lag har presterat riktigt bra i år och särskilt den vindsnabbe Sumann.

Norge har ett bra lag men har inte fått det att stämma 100% i år. På de tre tidigare loppen har man varje gång kommit 4:a vilket inte imponerar alls med tanke på vilka åkare dom har. Idag ställer de upp med följande lag:

5-1 SVENDSEN Emil Hegle
5-2 OS Alexander
5-3 HANEVOLD Halvard
5-4 BJOERNDALEN Ole Einar

En minst sagt respektingivande uppställning på pappret. Os hade en bra start på säsongen men har inte alls fått det att stämma på senaste tiden. I individuella masstarten senast så sköt han 6 bom och slutade sist av de 30 startande. Övriga har inte hittat toppformen och Björndalen har inte toppresterat hittils.

Österrike har ett lag fullt med killar med toppform som möter ett Norge lite nere i form. Norge ska visserligen vara lite favoriter men 2.50 hos Expekt är för högt för att negligeras.

Inga kommentarer: