torsdag 8 januari 2009

Nattens Dubbel

Var nära igår natt men basketen sket dubbeln så idag struntar vi i larvsporten basket och kör på enbart manliga sporter:

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 2:a ML 1.57 
Calgary Flames – New York Islanders 1:a ML 1.33
Dubbelodds: 2.09(Bet365)
Insats: 3/10 Units
Resultat: 2-1 & 5-2

ML betyder Moneyline. Moneyline är inkl. OT och straffar om inget annat anges i fortsättningen.

Match 1: Chicago är NHLs formstarkaste lag och kommer in med en seger över Phoenix med 6-0 på bortaplan. Har 11 vinster och 2 förluster de senaste 13 matcherna. I dagens match saknar man Patrick Kane som fick en ful smäll i dubbelmötet mot Detroit samt Brent Sopel. Lite intressant statistik som talar för Chicago:

Blackhawks are 4-0 in their last 4 after scoring 5 goals or more in their previous game.
Blackhawks are 7-0 in their last 7 games as a road favorite.


Colorados form är aningen tveksam men man vann dock senaste matchen borta mot Nashville. Innan dess hade man två raka hemmaförluster samt en bortatorsk mot Phoenix.  Följande spelare uppges saknas inför nattens fajt: Joe Sakic, Paul Stastny, Cody McCormick, Adam Foote och Ian LaPerriere. Intressant statistik som talar emot Coloradovinst inatt:

Avalanche are 1-4 in their last 5 Thursday games
Avalanche are 1-8 in their last 9 games as a home underdog


I Chicago står troligen Nikolai Khabibulin med ett GAA på 2.39. För Colorado står Andrew Raycroft med ett GAA på 2.71.

Match 2: Calgary är ett lag som är riktigt på uppgång. Slog San José senast med 5-2 och imponerade. Calgary har verkligen hittat storformen och har nu 8 vinster på de 10 senaste och måste ses som den här nattens bästa NHL-spel. Calgary saknar Vandermeer,  Wayne Primeau, Brandon Prus och Rhett Warrener ikväll. Bara gamla skador. Följande statistik talar för Calgary:

Flames are 5-0 in their last 5 home games.
Flames are 4-0 in their last 4 after scoring 5 goals or more in their previous game.


NY Islanders har hamnat i jordens kris och har nu 13 raka bortamatcher utan vinst. Katastrof! Till och med när de inleder bra och tar ledningen med både 1 och 2 mål som i Måndags mot Edmonton så kan man inte klara av att hålla i. Har 8 förluster de senaste tiden. På skadefronten ser det tungt ut och följande spelare saknas idag: Rick DiPietro, Doug Weight, Mike Sillinger, Andy Hilbert, Andy Sutton, Radek Martinek och Frans Nielsen. Statistik som talar emot Islanders:

Flames are 1-4 in their last 5 in the fourth game of a 4-in-6 situation.
Flames are 1-4 in their last 5 games as a favorite of -201 or greater.
Flames are 1-4 in their last 5 games as a home favorite of -201 or greater.

För Calgary står den fantastiske finnen Miikka Kiprusoff med ett GAA på 2.86 och i Islanders står Joey Mcdonald med ett GAA på 3.23.

Hoppas på bättre tur inatt. Känns som det ska finnas en rimlig chans för att denna ska hitta hem.

Inga kommentarer: