tisdag 6 januari 2009

Kör ett NHL-spel inatt:

Edmonton Oilers - New York Islanders 1:a (ML inkl. OT och straffar)
Odds: 1.48(Betsson)
Insats: 6/10 Units
Resultat: 3-2

En lite intressant sak jag fått veta som stärker min tro på att Moneyline är det enda man ska spela när det gäller NHL är poängsystemet de använder i NHL. Vinner man före full tid får man 2 poäng och samma för en vinst på övertid. Alltså finns det ingen mening med att satsa allt framåt när man ändå har 1 poäng garanterad om det går till OT. Åter till spelet.

Edmonton är 10:a i Western Conference med 2 poäng upp till slutspel. Formen är helt okej med 4 segrar på de 6 senaste även om en onödig förlust mot bottengängen Ottawa sabbar statistiken lite. Oilers saknar Ales Hemsky, Marc-Antoine Pouliot, Fernando Pisani och Steve MacIntyre till följd av skador. Hemsky kommer saknas.

Islanders är just nu sämst i hela NHL och därför alltså sist i Eastern Conference. Formen är dålig med endast 2 vinster på de 10 senaste. Inte särskilt imponerande. Lägg också till att man har 12 raka bortaförluster. Man har hela 6 spelare på skadelistan: Frans Nielsen, Mike Comrie, Nate Thompson, Bruno Gervais, Radek Martinek, Kyle Okposo.

Här är lite annan intressant statistik:

Oilers are 5-1 in their last 6 vs. Atlantic.
Oilers are 4-1 in their last 5 games as a home favorite.
Oilers are 4-1 in their last 5 games as a favorite.

Islanders are 1-5 in their last 6 after allowing 5 goals or more in their previous game.
Islanders are 0-4 in their last 4 games as a road underdog of +151 to +200.
Islanders are 0-5 in their last 5 vs. Western Conference.

Oilers ställer Roloson som har bra form,7-2-1 och ett GAA på 2.09 i sina 10 senaste starter. För Islanders står Rick Dipietro som endast stått 5 matcher den här säsongen och har ett GAA på 3.52.

Oilers borde ta detta och det spelas med 6 units.

Inga kommentarer: