fredag 16 januari 2009

AIK ikväll

Ruskigt oflyt på förra spelet tyvärr. Jonsson såg ut att kunna slå alla i "sixpacken" men körde lite för långsamt och kom retliga 1 sekunder efter Zaitseva och spelet sköts i sank. Nu glömmer vi detta och går vidare på ett spel från hockeyallsvenskan:

AIK(0) - Mariestad(2) 1:a
Odds: 1.52(Unibet)
Insats: 10/10 Units
Resultat: 7-2

Oddset kan tyckas lågt men jag ser spelvärde i det ändå. AIK ska vara så pass mycket bättre idag.

AIK har nu 7 raka hemmavinster och att man skulle tappa poäng idag hemma mot Mariestad finns inte på kartan. Vid vinst idag så befäster man 2:a platsen och fortsätter att trumma på vägen mot Kvalserien. AIK spelade senast i Onsdags och vann efter förlängningsmål av Dick Tärnström. AIK fick till matchen mot Sundsvall tillbaka Heino-Lindberg och Daniel Bång. Bång nätade direkt och visade hur viktig han är för AIK. AIK är bäst i serien på hemmaplan och har raden 15-1-1.

Öl-orten Mariestad har gått kräftgång i serien och inget annat förväntades på förhand. man tog sig mycket överraskande upp till Allsvenskan ifjol med en minimal budget. Inför säsongen värvade man inte mycket utan den enda riktigt bra värvning blev en gammal AIK:are Mikael Zettergren som presterat bra och gjort 17 mål. Mariestad är sämst i serien på bortaplan och har endast 1 seger. Den kom borta mot Mora och det imponerar. Senast förlorade man hemma mot Bofors med 2-4. Man har endast 1 vinst på de 5 senaste.

Detta är det 3:e mötet i år och de två tidigare har slutat 5-0 på hovet och 1-4 nere i Mariestad. Får bara AIK igång målskyttet tror jag det finns risk för tvåsiffrigt.

Inga kommentarer: