söndag 18 januari 2009

Söndagens spel

Håller nere insatserna något med tanke på hur andra söndagar gått. Hoppas vända trenden idag och inleder med lite hockey och lite spansk fotboll:

Malmö Redhawks - Mora IK 2:a
Odds: 3.10(Unibet)
Insats: 1/10 Units
Resultat: 3-5

Malmö Redhawks - Mora IK 2:a ML
Odds: 2.40(Bet365)
Insats: 4/10 Units
Resultat: 3-5

Kör två spel på Mora då spelbolagen fortsätter att överskatta Malmö trots att de underpresterar i match efter match. Väldigt konstigt satta odds om du frågar mig i alla fall.

Malmö fick en temporär boost efter tränarbytet och vann efter straffar mot Växjö i första matchen med nya tränaren. Andra matchen som spelades i Fredags var man dock tillbaka till gamla synder och förlorade återigen. Denna gång blev det 0-2 mot Bofors, ett fullt rättvist resultat. I matchen mot Bofors skadade sig Malmös Sacha Treille och Jens Skålberg som båda kommer missa resten av säsongen. Man har lånat in Tomas Larsson från Skellefteå men han får inte medverka idag och det gör det således jobbigt för Malmö.

Mora har efter en lite småtung inledning som favoriter spelat upp sig och nosar just nu på 3:e platsen. Vid vinst idag går man upp på just 3:e platsen. Mora är bra på bortaplan och kollar man i statistiken så är man 2:a i hela Allsvenskan. Man har dock två tunga bortaförluster mot Almtuna och AIK i bagaget. Idag saknar man viktiga Colby Genoway och har frågetecken för Alén. Får dock tillbaka skyttekungen Viksten.

En helt klart öppen match där Malmö är på tok för stora favoriter hos spelbolagen.

Malaga – Espanyol Över 2.5 Mål
Odds: 2.00(Expekt/Bet365/Betsson)
Insats: 6/10 Units
Resultat: 4-0

En match hämtad från Spanska ligan.

Malaga är en positiv nykomling som gillar att gå framåt och göra mål. Espanyol är likaså ett trevligt offensivt lag. Båda lagen har vissa tveksamheter bakåt och 2.00 är ett fint odds.

Idag saknas de viktiga kuggarna Jesús Gámez och Welington i Malaga.
I Espanyol saknas Nico Pareja som är avstängd. Det var han som räddade en poäng åt Espanyol i senaste matchen med en mycket snygg frispark.

Malaga är som sagt nykomling men om man kollar på de 10 senaste mötena har 8 gått över linan. Kanske är lite tveksamt att kolla på dessa siffror men traditionens makt är stor.

Chanserna borde vara goda för mycket mål här.

Inga kommentarer: