måndag 26 januari 2009

Umeåderby kryddat med lite Handboll

Ikväll bjuds det på dubbelspel.

Umeå City - Dalen 2:a 1.60
Ryssland - Egypten 1:a 1.35
Dubbelodds: 2.16(Expekt)
Insats: 5/10 Units
Resultat: 3-4 & 27-31

Match 1: Ett hett innebandyderby uppe i Umeå med ett bottenlag och ett topplag. Dalen hade 9 raka segrar innan AIK och Balrog tog ner dom till jorden igen med två 6-3 förluster. Formen får ändå anses vara bra. Dalen har ett bra lag med de båda bröderna Hofbauer som stjärnor. När de är bra är Dalen bra.

Umeå är nykomling i superligan som gjort det helt okej med 17 poäng på 18 spelade matcher. 7 poäng ner till sistaplatsen och man kan känna sig ganska lugn just nu. Man har nu 4 raka torskar och 2 av dom mot bottenkollegor. Dessutom ör man näst sämst i hemmastatistiken med endast 7 poäng på 10 matcher. Laget har inte alls samma bredd som Dalens och heller inga spelare som sticker ut från mängden.

Dalen behöver komma tillbaka på vinnarspåret och gör det såklart ikväll.

Match 2: Ryssarna åkte mycket överraskande ut ur Handbolls-VMs huvudturnering efter att man förlorat mot överraskningen Makedonien. Man får nu finna sig i att spela färdigt om de sämre platserna i VM i det såkallade Presidents Cup. Ryssarna har vunnit sina två inledande matcher i Presidents Cup mot Brasilien och mot Saudi Arabien på ett övertygande sätt. Vid vinst idag säkrar man vinsten av gruppen och får spela mot Spanien om 13:e plats i turneringen. 

Egypten kom 4:a i sina grupp efter ha slagit endast Saudi Arabien och Brasilien. I Presidents Cup förlorade man överraskande mot Algeriet för att sedan vinna med 31-30 mot Tunisien. Egypten är konstigt ojämna och Ryssarna bör vara strået vassare.

Inga kommentarer: