fredag 30 januari 2009

3 spel från 2 andra ligor

Blir två ishockeyspel samt ett fotbollsspel ikväll. Låt oss hoppas på jackpot ikväll.

Leksand - Mariestad Över 6.5 Mål 
Odds: 1.80(Ladbrokes/Betway)
Insats: 6/10 Units
Resultat: 9-0

Leksand möter jumbon Mariestad och visst blir det målkalas idag igen?

Leksand maler på i toppen och krossar bottenlag på bottenlag med stora siffror. Har nu vilat sen i Söndags när man återigen vann med tvåsiffrigt, 10-0 mot Sundsvall. När Leksand möter ett lag som inte är tillräckligt lag så vinner man alltid stort och slår aldrig av på takten.

Mariestad är jumbo i Allsvenskan och åker med största sannolikhet ut i år då de som kommer sist åker direkt ut pga. bantning av Allsvenskan. Mariestad har spelat in 29 poäng allt som allt och på bortaplan har man raden 1-4-14. Man vann visserligen mot Malmö senast efter en fin vändning och jag tror man kan göra något mål ikväll och kanske bidra till att spelet går in.

Senast lagen möttes hemma hos Leksand var i premiären när Leksand utklassade Mariestad och vann med 10-1.

Nybro - AIK Under 5.5 Mål 
Odds: 1.85(Ladbrokes)
Insats: 3/10 Units
Resultat: 2-1

Utgångstipset i den här matchen får AIK men jag tror på en tajt match med lite mål.

AIK är inprincip klara för Kvalserien och vid vinst idag tar man ett steg närmare mot att vara klara i teorin. Nybro kämpar för sin överlevnad och ligger på 14:e plats med 38 poäng. Idag har man värvat Patrik Hukko men oklart om han spelar redan idag. AIK  har värvat amerikanen Jamie Milam men han kommer inte spela idag.

AIK har en målsnål bortastatistik. Faktum är att AIK endast har spelat över linan 4 av 19 bortamatcher. Hemmaplan är man betydligt mer målglada. Idag står med största sannolikhet AIKs andramålis Fredrik Holmgren eftersom Christofer Heino-Lindberg är borta småskadad men snart tillbaka. Holmgren har spelat 14 matcher och har ett GAA på 1.59 och en räddningsprocent på 94%. Nu har han även hållt nollan i två raka matcher.

Senast lagen möttes nere i Nybro vann Nybro med 3-2.

Doncaster-Norwich 1:a 
Odds: 2.20(Ladbrokes)
Insats: 5/10 Units
Resultat: 1-1

Doncaster är ett av Championships mest formstarkaste lag och kommer in i dagens match med 5 raka vinster i ligan och har nu  klättrat över nedflyttningsstrecket. Om man vill lämna det bakom sig måste man dock fortsätta att vinna och det har man alla förutsättningar för idag. Enda frågetecknet för Doncaster är 3 tveksamma spelare,  Brian Stock, Martin Woods, Matt Mills. Alla spelarna testas under fredagen.

Norwich spelar mindre bra just nu och har endast 1 vinst på de 5 senaste matcherna och kanariefåglarna dalar i tabellen. Ligger på samma poäng som Doncaster och ligger troligtvis under strecket efter helgens omgång.

Senaste lagen möttes var Doncaster sämst i ligan och Norwich vann med 2-1. Omvända siffror idag?

Inga kommentarer: