torsdag 22 januari 2009

Basker och lite handboll

Spelar på några trevliga basker och så får det bli 2 handbollspel kvällen till ära.

Spanien(0) - Sydkorea(4.5) 1:a 
Odds: 2.15(Expekt)
Insats: 4/10
Resultat: 23-24

Match om vilket lag som ska avancera till mellanrundan tillsammans med Sverige och Kroatien.

Spanien startade VM med att möta de två sämre nationerna Kuwait och Kuba och hade som förväntat mycket lätt för dom. Jag tror att detta var till nackdel för Spanien som inte hade det rätta tempot i matchen mot Sverige. Senast mot Kroatien blev man utspelat inför 12000 fanatiska Kroater. Revanschlustan borde vara stor idag.

Sydkorea inledde respektlöst och störde Kroatien. Kroatien lyckades dock till slut vinna inledningsmatchen med 27-26 till slut. Efter det förlorade man mot Sverige för att sedan slå blåbärsnationerna. Många snackade om att Sydkorea skulle vara laget som skulle slå ut Sverige inför turneringen men jag tycker att Sydkorea har spelat rätt dåligt efter Kroatienmatchen. Vann endast med 5 mål mot dåliga Kuba och det var jämnt lång in i andra halvlek.

Vinnaren går vidare och förloraren får åka hem. Tror inte Spanien är nöjda med mästerskapet hittils och taggar till och kör över Sydkorea med sitt fina skytte.

Athletic Bilbao(0) - Sporting Gijon(1) 1:a(Asian Handicap) 
Odds: 1.85(Bet365)
Insats:7/10 Units
Resultat: 0-0

Bilbao har riktigt bra form just nu och utallat att man satsar på cupen. Vill gå hela vägen så man får spela i Europa nästa år. Formen är sjukt bra när man nu har 9 matcher i rad utan förlust och senast man torska på hemmaplan var i November. I helgen spöade man Valencia med 3-2 efter att man legat under 2 gånger. Llorente är het som tabasco nickar in boll efter boll. Förväntade startelvor idag enligt Marca:

Athletic:

Iraizoz;
Iraola, Ocio, Amorebieta, Koikili;
Susaeta, Orbaiz, Javi Martínez, Gabilondo;
Ion Vélez y Llorente.

Sporting:

Sergio Sánchez;
Raúl Cámara, Neru, Jorge, José Ángel;
Diego Camacho, Michel, Pedro, Kike Mateo;
Omar y Barral.

Enligt Marca vilar Sporting 6-7 spelare och Bilbao endast 2-3 spelare. Detta kommer att märkas. Gillar inte att spela på cuper i normala fall men Bilbao har sån fin form och är starka hemma. Senaste mötet lagen emellan slutade 3-0 för en dryg månad sedan.

Kroatien - Sverige 2:a 
Odds: 4.35(Unibet)
Insats: 1/10 Units
Resultat: 30-26

Ett riktigt chansspel. Egentligen har jag väl inget som talar för Sverige i den här matchen men chansen finns helt klart. Får Sverige igång Palicka som ska stå idag samtidigt som vi får vårt skytte att funka kan vi störa Kroatien tror jag,

Inga kommentarer: