söndag 30 november 2008

Stora matchernas dag

En fullspäckad dag för alla fotbollsfantaster med matcher som Chelsea - Arsenal, Inter - Napoli och Man City - Man Utd. Tokigt många bra matcher och jag vågar mig på ett spel i en av matcherna. Här kommer dagens spel och tankar:

AC Siena - Torino FC 1:a
Odds: 2.20(Betsafe/Expekt)
Insats: 5/10 Units
Spelstopp: 15:00


Siena är ett duktig hemmalag som mycket sällan förlorar hemma men har lite mer problem borta. Siena parkerar för tillfället på en 12:e plats med radeb 4-4-5. Hemma är raden 3-3-0 medans man har den bedrövliga bortaraden 1-1-5.

Idag möter man ett Torino som parkerar på 17:e plats precis över strecket. Man är precis som Siena bättre hemma och har raden 0-2-4 borta. Ser inte att Torino ska ha en chans i den här matchen och testar ett fint odds till medelinsats.

Genoa CFC - Bologna 1:a
Odds: 1.60(Expekt)
Insats: 10/10 Units
Spelstopp: 15:00


Genoa är ett rätt märkligt lag. På hemmaplan spelar man bäst i ligan och ingen kan hota dom här, det är bara att kolla på raden 6-0-0. Man har bland annat vunnit mot storlagen Roma och Milan här. På bortaplan blir man paralyserade och spelar defensivt och tråkigt och har ännu inte lyckats vinna en enda match på bortaplan. Om man skulle våga spela lite mer som man spelar hemma på bortaplan skulle man nog ligga högre upp i tabellen.

Bologna har ny tränare i Sinisa Mihajlovic(En gammal favorit från Laziotiden) som fått lite fart på bygget. Sen MIhajlovic kom har Bologna spelat 3 raka kryss vilket får ses som okej. Idag får man det svårare och 1:an testat med maxinsats.

Roma - Fiorentina 1:a
Odds: 1.90(Betsafe/Expekt)
Insats: 3/10 Units
Spelstopp: 15:00

Fortsätter med ännu en match från den italienska ligan och det är inte vilken match som helst. De två storlagen Roma och Fiorentina drabbas samman i Rom. Roma har efter en rekordtrög start kommit igång efter vinsten mot Chelsea i Champions League för några veckor sen. Efter det har man vunnit 3 av de 4 senaste och Spalleti kan sitta lugnt på tronen igen.

Firoentina spelar också de i Chapions League fast med mindre framgång än Roma. I Veckan spelade man hemma mot Lyon i en mycket underhållande match och förlorade med 1-2 och missade därmed avancemang från gruppen. Nu kan man fokusera enbart på ligan vilket kommer gynna dom. Formen är dock mindre bra med 2 vinster på de 5 senaste och jag tror Roma med sin toppform kommer köra över "Viola" av bara farten.

Chelsea - Arsenal 1:a
Odds: 1.90(Expekt)
Insats: 4/10 Units
Spelstopp: 17:00


Jag lovade spel på en av de stora matcherna och här kommer det. Chelsea är ruskigt stabila på hemmaplan och man har visserligen lite tveksam form men det är i de stora matcherna man brukar höja sig. Arsenal passar normalt Chelsea bra då de kan gå in med sin fysik och dominera.

Det stormar i Arsenal. Gallas har blivit av med kaptensbindeln efter några tveksamma uttalanden och han kommer troligen inte vara kvar i Arsenal så länge till. Samtidigt har man visat upp tveksam form och har förlorat 2 raka i ligan. I CL lyckades man vinna mot Kiev efter många om och men. Om man vill vara med i titelracet måste man vinna här vilket man inte gör.

Det blir dagens spel. Mycket lycka!

Inga kommentarer: