onsdag 17 december 2008

2 spel ikväll

UEFA-cupen är igång ikväll men avstår den och testar ett handbollsspel och ett hockeyspel:

AIK - IF Malmö Redhawks 1:a
Odds: 1.90(Betsafe)
Insats: 3/10 Units
Resultat: 2-0

AIK ångar på i hockeyallsvenskan och parkerar på en 2:a plats i tabellen. Idag möter man Malmö som hittils har floppat lite och parkerar på en 8:e plats och det är verkligen inte vad man förväntade sig inför säsongen.

AIK har bra form och kommer från två starka vinster. Först åkte man upp till Leksand och vann för andra gången mot Leksand med siffrorna 1-3. Många hade förväntat sig en reaktion i efterföljande matchen mot Oskarshamn ,då man även vilade storbacken Dick Tärnström, men det blev tvärtom och man vann med hela 7-1. Hemma har man 13-1-1 och har inte förlorat före full tid sen premiären. Idag kommer Dick Tärnström att vara tillbaka i laget vilket är ett stort plus.

Malmö har som jag sa innan floppat och det konstiga spelschemat har gjort det ännu jobbigare för dom. Först var man 3 matcher före alla och nu är man 2-3 matcher efter alla. Problemet stavas Mamma Mia som upptagit Malmös nya hemmaarena. I sina två senaste matcher har man torskat och den senaste torsken kom så sent som i Måndags mot Almtuna. Innan dess var det Huddinge som betvingade rödhökarna.

AIK bör vara favorit här men jag håller ner insatsen för att AIK har ganska negativ statistik mot Malmö. Faktum är att AIK inte vunnit mot Malmö sen 2001. Men om det är någon gång den negativa statistiken ska brytas så är det idag.

Guif - Ystads IF 1:a
Odds: 1.70(Expekt)
Insats: 7/10 Units
Resultat: 26-35

Guif är i fin fin form och har bland annat fått målvakten Lucau uttagen på diverse landslagsuppdrag. På hemmaplan har man statistiken 6-0-1 och 5 raka vinster. Man trivs verkligen mycket bra hemma i Sporthallen som den heter(Något fantasilöst). Senaste matchen var i Måndags när man bröt en lång trend med bortaförluster mot Drott och betvingade dom med 25-30.

Ystads IF har lika många poäng som Guif fast 1 mål bättre i målskillnad och ligger således på placeringen över. Ystads form är riktigt bra och man har 4 vinster på de 5 senaste. Faktum är att senaste förlusten kom mot dagens motståndare när Guif besegrade Ystad med 28-37. Guif är de enda som lyckats med bedriften att vinna mot Ystad på bortaplan än så länge.

Spelet känns sunt och 1.70 i odds är taget!

Inga kommentarer: