fredag 24 oktober 2008

Hockeykväll

Finns bland annat två allsvenska fotbollsmatcher ikväll men struntar i dom och sätter mina slantar på Hockeyallsvenskan istället. Här är kvällens två spel:

Troja/Ljungby – Mora 1:a
Odds: 2.40(Expekt)
Insats: 3/10 Units
Spelstopp: 19:00

Troja är otroligt hemmastarka och möter idag något överskattade Mora. Troja har nu tagit 3 raka hemmasegrar i svårspelade Sunnerbohov och det är här man kommer ta merparten av sina poäng i Allsvenskan. Vissa experter har tippat Troja så högt upp som 7:a och det ligger något i det. På de tre senaste hemmasegrarna har man bla. besegrat AIK och svårspelade Almtuna.

Mora då? Efter att de trillade ur ifjol har de i stort sett värvat ett nytt lag. Man har börjat okej med det nya laget och vann i en rätt dålig(enligt uppgift) match mot Björklöven med 2-1. I den här matchen kommer man med en lång bussresa i benen och sånt lär kännas i början av matchen. Mora har dessutom ett par spelare borta med magsjuka inför matchen vilket lär påverka.

IK Oskarshamn – AIK 2:a
Odds: 2.10(Betsafe/Expekt)
Insats: 7/10 Units
Spelstopp: 19:15

AIK kommer in i den här matchen efter ha spöat seriesuveränen Leksand med 3-2 inför ett fullsatt Hovet. AIK spelade mycket bra i början av matchen och ahde 2-0 redan efter dryga 4 minuter. Självförtroendet är på topp i truppen och man fick tillbaka en del spelare från magsjuka senast och idag får man tillbaka backen Savilahti-Nagander och forwarden Rasmus Ericsson. AIK har inte vunnit mot ett enda småländskt lag hittils men idag ska det bli ändring på detta.

Oskarshamn har inte börjat alls bra i år även om man spelat upp sig på slutet. Senast fick man stryk av Bofors på bortaplan med 7-4 men tidigare har man slagit VÄsterås med 2-0 hemma så man är lite småluriga. AIKs klass ska helt klart vara avgörande i en sån här match och jag tippar på att comebackande Rasmus Ericsson hänger 1 eller 2 idag. Matchen TV-sänds i TV4 Sport för den som är intresserad.

Inga kommentarer: