måndag 27 oktober 2008

Dåligt utbud - men jag kör ändå

Rätt kasst utbud men testar ett antal spel ändå:

Jarkko Nieminen – Simone Bolelli 1:a
Odds: 1.926(Pinnacle)
Insats: 5/10 Units
Spelstopp: 14:00

Nieminen(36:e rankad) verkar ha hittat formen efter ha haft ett tungt år. Gick bra i Stockholm Open innan Nalbandian som sedermera vann turneringen satte stopp för honom. I förra veckan i Basel gick han en holmgång mot en viss Federer och pressade honom till två tiebreak men förlorade ändå i 2 raka set. Dagens motståndare Bolelli, har slagit igenom i år och är rankad 39:e. Slog nyligen Berdych i raka set vilket är starkt. Mötte sedan Nieminens överman Federer men fick betydligt mer stryk än Nieminen och resultatet på tavlan löd 6-3, 6-2 när matchen var över. Bolelli föredrar grus och Nieminens favoritunderlag är hardcourt och jag tror Nieminens revanschlusta för det dåliga året+ hans rutin vinner matchen åt honom.

AIK – Örebro SK 1:a
Odds: 1.95(Expekt/Pinnacle)
Insats: 4/10 Units
Spelstopp: 19:00

AIK möter Örebro i ett mittenmöte i Allsvenskan som på förhand är riktigt svalt. AIK spelar dock för hedern inför hemmapubliken och bli bäst i Stockholm som faktiskt betyder mer än man kan tro. AIK torskade senast mot Malmö men innan dess vann man mot Norrköping, en mycket viktig seger. Spelet i segern var stundtals bra men Norrköping var också otroligt nonchalant.

Idag möter Gnaget höstens bästa lag, Örebro. Man har inte förlorat många matcher på hösten och i och med Kim Olsens intåg i anfallet så har man fått den nödvändiga målsprutan man så länge saknat. Inför dagens match saknar dock Örebro en rad nyckelspelare. Borta idag är Magnus Wikström(mb), Magnus Kihlberg, båda avstängda. Men viktigast av allt så är Kim Olsen borta med bruten näsben. Det kommer svida för Örebro.

AIK har långtidsskadade Bojan borta, Kevin Walker avstängd och Daniel Mendes borta pga. skada. Idag är det dags för AIK att visa lite hjärta inför hemmapubliken så man får med sig något positivt till nästa säsong och det tror jag man gör.

GIF Sundsvall – IFK Norrkoping 1:a
Odds: 2.02(Pinnacle)
Insats: 3/10 Units
Spelstopp: 19:00

Livsviktig match för båda lagen men Sundsvall är den enda som har en riktig teoretisk chans att klara sig kvar. Sundsvall spelade senast mot Sundsvall och blev då blåsta på en straff som kan kosta mycket för dom.

Sundsvall kommer säkerligen att starta med Hannes Sigurdssons som visade mot Gefle hur viktig han är för deras anfallspel när han kom in och hjälpte dom att hämta upp 0-2 underläget. Sundsvall saknar annars Billy Berntsson och Johan Patriksson som är avstängda och särskilt Berntsson avstängning kommer att märkas.

Norrköping saknar om än viktigare spelare än Sundsvall i Kevin Amuneke som betytt allt för Norrköpings anfallspel, Magnus Samuelsson och Tomas Magnusson som tydligen skadade sig i någon U21-final(Hmm U21 står väl för under-21?) och kan inte spela.

Detta ska Sundsvall vinna mot ett av Allsvenskans sämsta lag genom tiderna.

Inga kommentarer: