söndag 22 februari 2009

Kör spanskt idag

Kör bara spel från den spanska ligan idag och skiter i pastaligan

Osasuna – Numancia 1:a 
Odds: 1.73(Bet365)Spelbar ner till 1.65 
Insats: 3/10 Units
Resultat: 2-0

Två bottenlag som kämpar för sin överlevnad möts idag.

Osasuna har efter en riktig risig start börjat komma igång på slutet och avancerat i tabellen och man återfinns nu ovanför strecket. Det är dock på målskillnad så man kan verkligen inte slappna av. Formen är god och man har endast 1 förlust på de 5 senaste och den kom mot Real Madrid som just nu har toppform.Efter den torsken har man bland annat vunnit mot Valencia vilket imponerar. Hemmaformen är riktigt bra och man har endast förlorat en gång hemma sedan Oktober(Mot Barcelona).

Numancia är i riktigt dåligt slag och har nu hela 6 raka torskar(!) och man ligger nu sist i hela Primera Division. Borta är man även där sämst i hela ligan och har endast 1 vinst och 11 torskar på 12 matcher. Verkligen inte bra.

Detta måste Osasuna vinna om man ska fortsätta att avancera i tabellen.

Recreativo Huelva – UD Almeria 1:a 
Odds: 2.10(Unibet/Betway/Bet365)Spelbar ner till 2.00 
Insats: 4/10 Units
Resultat: 1-1

Huelva kryssade senast mot Bilbao och formen kan ses som ett frågetecken. Omgången innan förlorade man mot Atletico Madrid och missade massvis med chanser och där borde man nog egentligen kunnat fått med sig en poäng. Laget är inte direkt indraget i bottenstriden men kan heller inte slappna av och en vinst vore nödvändig. Idag saknas Sisi samt backen Arzo.

Almeria har dock större problem än Huelva trots att man lyckades vinna i förra omgången mot Valladolid. Under den matchen lyckades man få tvåan i den interna skytteligan Karlo Uche utvisad samt viktige backen Bruno. Borta är även Mane, Guilherme samt Michel. PÅ bortaplan tar man inte heller många poäng och har endast vunnit 1 match av 12 där.

Goda förutsättningar för Huelvavinst.

Real Valladolid – Malaga Över 2.5 Mål 
Odds: 1.86(Ladbrokes)Spelbar ner till 1.80 
Insats: 6/10 Units
Resultat: 1-3

Ett möte med två offensivt bra lag som inte har fått ordning på sin defensiv.

Valladolid har en ganska bra form trots att man mycket onödigt tappade ledningen i förra matchen borta mot Almeria. 2 vinster på de senaste 3 och en Goitom som petar in bollar stadigt. Målmässigt har man varit ett stadigt överlag med att 5 av de 6 senaste har gått över linan(Inkluderat Copa Del Rey). Även 14 av 23 matcher har gått över linan under säsongen.

Malaga har gått väldigt bra för att vara nykomling och i senaste matchen krånglade man till sig 1-1 borta mot erkänt starka Valencia. Man ligger på 7:e plats med 36 inspelade poäng och kan spela riktigt avslappnat. 4 av lagets 6 senaste matcher har gått över linan och 13 av 23 under säsongen har gått över samma lina.

Borde finnas fina möjligheter för en trevlig målrik tillställning. 

Inga kommentarer: